lørdag den 27. april 2013

Smörgåstårta med rejer og laks


Første gang jeg smagte denne skønne sommerlige 'tærte', var da jeg var inde hos vores nabo til et babyshower for deres svigerdatter (min veninde). Det var en oplevelse, jeg sent glemmer, for den samgte bare af svensk sommer ved havet (hvad det så end er!)
Jeg fik næsten lusket en opskrift ud af naboen, men det endte i virkeligheden bare med at være en svensk hjemmeside ejg blev ledt ind på.
Jeg har så sidenhen forsøgt at lave den - men ikke nær så god. Så gjorde jeg forsøget igen her i dag - udrustet med en oversættelse fra svensk til dansk (tak google) og også en tak til Arla, der kunne fortælle mig, hvilke danske mejeriprodukter man skulle bruge, som svarede til de svenske i opskriften.
Så når det nu er sagt, så lad os kaste os over 'tårtan':

Smörgåstårta med rejer og laks

1 springform (24-26cm)

550g svensk bondebrød (eller deslige, Pågens er fint)
140 g smeltet smør

4 blade gelatine
100 g koldtrøget laks
100 g gravad laks
100 g rejer
250 g kvark (Lidl har en udemærket en)
3 dl. cremefraiche 18%
80-100 g rød stenbidderrogn
½ dl. hakket dild
Lidt salt og peber

2 dl. cremefraiche
Lidt hakket dild
300 g rejer
4 tomater, skåret i kvarte
En håndfuld rucolasalat

Kom brødet i en food processor og kør det til fine krummer. Hæld det smeltede smør over og bland det sammen. Pres halvdelen godt ned i springformen og kom på køl. Sæt resten til side.

Udblød gelatinen i koldt vand. Hak laks og rejer groft og kom i en skål. Bland det sammen med kvark, cremefraiche, rogn og dild. Smag til med salt og peber. Vrid det meste af vandet fra gelatinen og kom det i en skål og smid det i mikroen i 5 sek til det er smeltet. Bland det hurtigt sammen med resten af fyldet. Kom det ned i springformen og kom resten af brødkrummerne over. Fordel det jævt og pres det lidt ned. Stilles på køl mindst 2 timer.
Inden servering blandes cremefraichen med dild og det fordeles ud over tærten. Pynt med tomater, rejer og rucola.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar