torsdag den 11. april 2013

Citron og birkeskage

Den opmærksomme læser vil jo nok have bemærket, at isen i det foregående indlæg blev holdt med selskab af en anden lille lækkerbidsken. En amerikansk kage, der har gjort min nevø meget glad, for den smager nemlig af citron (knægtens yndlings frugt!). Det er en Lemon Poppyseed Bundt Cake, altså en citron og birkes bundtkage (kage med hul i midten).
Den minder meget om en pund-til-pund kage i sin krumme, men det der virkelig gør den lækker, er den citronsirup, der drisles ud over den, når den er kommet ud af ovnen. Personligt ville jeg nok komme mere citronsirup på end opskriften fordrer, men det kan I jo selv ligge og lege med, her er opskriften i al fald.

Citron og birkes bundtkage

7 dl. hvedemel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
200 g smør (blødt)
4½ d.l sukker
4 æg
2 dl. mælk
Revet skal af en hel citron
1 dl. birkes

1 dl. citronsaft
2 dl. sukker

Varm ovnen op til 165'C. Smør en rund form på ca 24 cm med hul i midten, og drys den med mel. Bland mel, bagepulver og salt i en skål. Stil det til side. Pisk smør og sukker sammen med en elpisker i en stor skål  eller i en køkkenmaskine, så det bliver luftigt. Pisk æggene i.

Rør melblandingen sammen med mælken i æggeblandingen. Tilsæt citronskal og birkes. Hæld dejen i formen og bag den i 60-75 min eller til den er gennembagt. Prøv at stikke forsigtigt i den med en tandstikker eller kødnål. Når den kommer ren ud er kagen færdig. (I min ovn skal den kun lige have 60 min, men hold øje med den!) Stil kagen på en rist til afkøling i formen.

5 min. før kagen tages ud af ovnen laves citronglasuren ved at varme citronsaft og sukker op i en kasserolle og vente til sukkeret er opløst. Lav så en masse huller i kagen med en tandstikker eller kødnål. Kom så glasuren over hele kagen, så den suges ned i kagen. Lad den stå lidt, før du tager den ud af formen.
Kan evt. serveres med citronflødeskum (Letpisket fløde med vaniljesukker og fintrevet citronskal i efter smag).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar