fredag den 12. april 2013

Italiensk tomatsauce

Det her er en vaskeægte italiensk tomatsauce, der tager 30 min. at lave. Af selv samme grund er det min go-to ret,  når der af en eller anden grund ikke har været de magiske alfer forbi og fylde mit køleskab. Det er en forholdsvis billig ret og ingredienserne er noget jeg ALTID har på lager!
Hvis I nogensinde har befundet jer på en lille hyggelig italiensk Piazza, siddende på en fortorvsrestaurant med solen bagende i nakken og bestilt Spaghetti con Salca di Pomodoro, vil I vide hvad jeg taler om.
Opskriften lyder på 4 pers. men jeg dobbler altid op (vi er to voksne og to børn), for vi kan godt li' den med meget sauce på (meget ulig de autentiske italienere ;) ) - og så er der også til mandens madpakke dagen derpå!

Tomatsauce (salca di pomodoro)

4 pers.
250 g. tomater, fra dåse (1 ds.) eller friske flåede
1 knsp. sukker
1 knsp. salt
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
10 friske blade basilikumblade, revet i stykker



Kom tomaterne i en gryde (med saften fra dåsen, hvis der anvendes dåsetomater) og tilsæt sukkeret, revet hvidløg og salt. Lad tomaterne koge i ½ time under ømrøring.

Tag gryden af varmen og lad sausen køle lidt af, kom da olivenolien og basilikum i.

Serves med spaghetti.
 
Buon Appetito!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar