Hvis I nogensinde har befundet jer på en lille hyggelig italiensk Piazza, siddende på en fortorvsrestaurant med solen bagende i nakken og bestilt Spaghetti con Salca di Pomodoro, vil I vide hvad jeg taler om.
Opskriften lyder på 4 pers. men jeg dobbler altid op (vi er to voksne og to børn), for vi kan godt li' den med meget sauce på (meget ulig de autentiske italienere ;) ) - og så er der også til mandens madpakke dagen derpå!
Tomatsauce (salca di pomodoro)
4 pers.
250 g. tomater, fra dåse (1 ds.) eller friske flåede
1 knsp. sukker
1 knsp. salt
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
10 friske blade basilikumblade, revet i stykker
Kom tomaterne i en gryde (med saften fra dåsen, hvis der anvendes dåsetomater) og tilsæt sukkeret, revet hvidløg og salt. Lad tomaterne koge i ½ time under ømrøring.
Tag gryden af varmen og lad sausen køle lidt af, kom da olivenolien og basilikum i.
Serves med spaghetti.
Buon Appetito!



Ingen kommentarer:
Send en kommentar