Selvom vejret var en kende vådt her til morgen, gjorde det ikke noget ved vores planer om at tage i skoven og lave bål. Det dryppede stadig lidt, da vi nåede frem til vores bestemmelsessted, men de nyudsprungne lysegrønne bøgetræer, den smukke sø, den lune vind og udsigten til snobrød opvejede i den grad det våderegntøj og de smattede skovstier. Vejret klarede dog ret hurtigt op, selvom jeg nu personligt ikke har noget imod lidt regn ;)
Vores snobrød var som altid et hit (og der var også for meget!) men der er bare noget ved smagen af friskbagt brød over bål med enten lidt syltetøj, ketchup eller vores nyeste opdagelse marshmallows i!
Snobrød (en del!)
625 ml. lunkent vand
30 g gær
1 kg hvedemel
3 spsk. sukker
1 spsk. flagesalt
Kom det lunkne vand i en køkkenmaskineskål og kom gæret i. Lad det stå 5 min og rør det så rundt. Kom melet, sukkeret og saltet ved og ælt det i ca. 5 min.. Kom det i en lufttæt plastikbøtte, der er stor nok til, at det kan hæve til over dobbelt størrelse (mange gange har jeg haft dej over det hele pga. min overmodighed!) Kom evt. en plastikpose omkring, hvis uheldet skulle ske - så er der i det mindste ikke dej i hele tasken!
Snit barken af pinde der lange nok til at nå ind over bålet og stik pinden ganske kort ind i ilden, så den lige bliver tør. Tag så en håndfuld dej og rul det til en pøle og vikl det omkring pinden, så der ikke er nogle huller. Varm det forsigtigt over bålet (helst over gløderne) og vend det hele tiden, så varmen bliver fordelt jævt over hele brødet. HAV TÅLMODIG - hvilket nok er den sværeste del! Når det er færdigt kan man komme lige det 'dyp' på man vil!


Ingen kommentarer:
Send en kommentar